Ah kuljetus oy

Yleisimmin käytössä oleva lääkeaine on kaberkoliini, jota annostellaan koiralle 4–6 päivän ajan. Lääkityksen sivuvaikutuksena saattaa esiintyä huonovointisuutta ensimmäisen annoksen yhteydessä. Ainoa tapa päästä kiusallisista valeraskauksista eroon on steriloida narttu. Leikkaus voidaan suorittaa vasta kun kaikki valeraskauteen liittyvät oireet ovat loppuneet, koska kesken valeraskauden leikatuilla koirilla valeraskausoireet voivat jatkua useiden viikkojen ajan leikkaukseen liittyvän hormonimuutoksen vuoksi.

Koiran ensimmäinen juoksu oireet translation

  • Koiran ensimmäinen juoksu oireet
  • Koiran ensimmäinen juoksu oireet pronunciation
  • Koiran ensimmäinen juoksu oireet e
  • Koiran ensimmäinen juoksu oireet de

Valeraskaus koiralla diagnosoidaan koiran käyttäytymisoireiden, fyysisten muutosten perusteella ja poissulkemalla koiran tiineys tai muut hormonaaliset häiriöt. Ultraäänitutkimuksella voidaan nopeasti sulkea pois tiineyden mahdollisuus. Vaihtoehtoisesti vatsaontelon röntgenkuvauksella voidaan todeta tiineys, jos ultraäänilaitetta ei ole käytössä. Koiran valeraskauden hoito Koiran valeraskaus menee itsestään ohi noin 1–3 viikossa, joten hoito ei ole tarpeellista. Vanhanaikaisista ohjeista rajoittaa valeraskaan nartun juomista ja syömistä on syytä pidättäytyä, koska ankara paastoaminen ja veden rajoittaminen heikentävät koiran hyvinvointia juurikaan nopeuttamatta valeraskaudesta toipumista. Ulkoilun lisääminen on sen sijaan hyvä konsti aktivoida narttu miettimään muitakin asioita. Narttua on syytä ohjata tekemään asioita, jotka etäännyttävät sitä "äidin" roolista ja varottava vahvistamasta jo olemassa olevaa hoivakäyttäytymistä. Koiran valeraskaus voidaan hoitaa myös lääkkein kaikkein vaikeimmissa tapauksissa.

Koiran ensimmäinen juoksu oireet en

Koiran valeraskaus on erittäin yleinen narttujen vaiva. Noin puolella nartuista esiintyy 1–2 kuukauden kuluttua kiimasta (juoksusta) valeraskauden oireita. Valeraskaudessa koiran elimistö ja myös mieli käyttäytyy kuin koira olisi oikeasti tiineenä. Nartun kiimakierto Narttukoira on kiimassa keskimäärin 6-8 kuukauden välein. Narttu tulee kiimaan ensimmäisen kerran noin 6-9 kuukauden ikäisenä. Nartun kiimakierto käynnistyy esikiimaasta ( proestrus), joka kestää noin 9 vuorokautta. Esikiiman aikana nartun sukupuolielimet turpoavat ja emättimestä voi valua veristä vuotoa. Esikiiman jälkeen alkaa varsinainen kiima (estrus), jonka aikana naaras on halukas parittelemaan uroksen kanssa. Kiima kestää noin 9 vuorokautta. Kiiman jälkeen käynnistyy jälkikiimakausi ( diestrus/ metestrus) jonka aikana narttu ei anna uroksen astua itseään. Jälkikiiman aikana emättimen vuoto loppuu ja kohdunseinämä paksunee progesteronihormonin ansiosta. Progesteronihormonitaso pysyy korkealla jälkikiiman puoliväliin asti, jonka jälkeen se laskee vähitellen.

Thursday, 15 October 2020